Thursday, 20 September 2012

Assalamualaikum :)


Assalamualaikum kepada para pembaca & juga followers Azyan :) 


Selama beberapa minggu tak update,akhirnya Azyan update jugak.Thanks kepada visitors yang komen dekat shoutbox. Thanks you ! Love you very much. Alhamdulilah, Azyan dah lawat blog yang dok komen dekat shoutbox ! Lawa blog korang. Hehe.


Korang perasan tak yang Dashboard blog dah jadi lain ? Semua blogger dah tukar. Azyan memang tak suka. Walaupun kemas, but payah nak edit blog.Huru-hara ! Huh -.- Ramai jugak kawan blog Azyan merungut sebab pihak blogger tukar dashboard jadi macamni. Azyan pun dah macam "Erghh". Azyan terkejut jugak sebab waktu Azyan nak update blog untuk blog kedua Azyan. Tetiba, jadi dashboard New Interface. Cari kat settings cara nak tukar kepada Old Feedback, but button tu takde. Huh -,- Kejam pihak blogger. Hahaha.

Okeylah. Dah habes membebel. Bye ! Assalamualaikum. Ada masa, Azyan update lagi blog. 

Sunday, 19 August 2012

Jitra Dah Maju :)


Assalamualaikum ! Haa, aku disini nak cerita pasai Jitra,K, Jitra dah maju k , dah maju sebab ada.

1. Tuitti Fruiti 
2. Domino's Pizza 
3. KFC 
4. Pizza Hut 
Hoho >< Memang maju. Tapi tu lah, kalau maju pun, budak-budak la ? Dah habes posa . Ofcourse depa lepak ! Betoii dak -;- ? Huhu >< Aku suka jugak out keluaq dengn frends. But, toksah la dok out lepas tu bwk Ipad and then, online sambil out . Hg terencat akai ka ? That's like sebab itu adalah frends aku :) Aku agak benci dengan perangai dia yang suka menunjuk.If, dia rasa dia kaya tak payah  dok cerita yang dia ada Iphone, Ipad, DSLR & OTHER ! Erghh, serious aku benci.

Kalau budak-budak dekat KL tak kira umoq la, pun dok out. Drjh 4,5,3 pun dah pandai out. Tpi kalau depa pandai jaga keselamatan boleh la. Kalau macam geng aku, kami tak suka out. Kalau darjah 6 kami baru nak out 1 geng. Nakp mana pun p , lepas pereksa :) That's like kami meluat tengok drjh 3,4,5,6 yg tengh pereksa pun still nak enjoy. Kalau takmau study,k fine ! Takpayh dok ajak orang. Huh -.- Kbyee :) Sayya nak breakfest . Breakfest k , lepas ni nak p beraya bnyk rumah pulak. :) :) Terbaikk !! Assalamualaikum.

Saturday, 18 August 2012

NEW BLOG !


Assalamualaikum, nampak takk ? Header, Lagu & Owner group ada pasal Irfan IK4 ? 
Hehehe >< Azyan suka dia. *Bukan suka cinta ! Tittle Blog pun tulis "I'am Big Fans Of Irfan Othman" Wah ! Gile minat . Lagu pun yang Irfan nyanyi. Hehehe >< 


SEE THAT !
Heehh , sapa yang nak berhubung dengan Irfan boleh le ke twitter die. 
@IrfanIK4 
& Azyan jadi kawan Irfan tau :) Really bestt !! HEHEHEHEHEEHEH :) Irfan pun sporting ! Dia layan je semua orang , 

Saturday, 11 August 2012

1st GiveAway By Farah Aniey & Hafizatul Asyrin


*Tekan banner kalau nak join*

Assalamualaikum ! Harini Azyan nak join lagi 1 GiveAway By Farah Aniey & Hafizatul Asyrin. 2-2 orang kawan baik Azyan ;) Jadi, hadiah dia memang best sangat ! Sapa yang tak join memang rugi ketahap. One more, hadiah dia kebanyakkan post tau. Tu yang best. But, Azyan taknak lah jadi Top Refferel sebab kalau jadi & hadiah disitu kata Hadiah Misteri & hadiah itu bukan hadiah post Azyan taknak lah. Tak best ! Hurmm ;( Jangan marah k kepada Ayin & Farah. Hoho . Okeyh , Azyan just joke ! Huhu ! Jadi , jom join ramai-ramai. Sekiannn ~~


Taggiee :
Iza Zaty
Syaza Afiqah

Monday, 6 August 2012

Ramadhan Giveaway By Hafizatul Asyrin


Assalamualaikum ! Azyan nak join 1 giveaway. Dulu Azyan menang Giveaway si budak comel ni buat jugak. Insyalllah, rezeki banyak , Azyan menang lg ;) Tak banyak jugak sponsor tu. Tp , hadiah ? Perghh ! MANTOP ;) 


So, Ayin ni suruh ceritakan sikit kenangan yang terindah , so ada yang terindah semasa bulan ramadhan. 


Ceritanya bermulaaa... Azyan teringat 2 tahun lepas. Azyan sembahyang terawih , Azyan terlelap, orang lain nak rukuk , Azyan nak sujud. 1 saf dekad situ semua pakat gelak. MEMANG MALU ! Hoho  Tulah pengalaman yang paling tidak boleh dilupakan. *malumalumalu.

Jadi , Azyan harap Azyan menang ;)
Hoho <.<




Friday, 3 August 2012

Thursday, 2 August 2012

Thanks You !


Lama tak update. Haha. Malas la pulak nak update. But, kalau biarkan tak best jugak tengok blog ni yang dah usang. Tak sedar yang followers dah 120 orang. Thanks you yang support Azyan dalam bidang blogger ni. 




So, followers dah 120 orang, so, taknaklah belagak. 120 orang bagi korang yang ada followers beribu-raban tu mungkin 120 orang sikit sangad kan ? But , bagi Azyan yang sebelum ni just adalah bape orang je followers pun dah rasa cukup bangga ! Hoho ._. But , Kalau nak dibandingkan dengn Lyssa Dan Fatin Liyana kompem Azyan kalah. Hahahahahaha




So, Thanks you again kepada yang join Contest yang dah lama berlangsung dah dan dah tamat. Hurm , dok terpikir nak buad entah Giveaway RAYA ? Blog Azyan dahla tak popular . Hoho ._. Byebye  


Friday, 27 July 2012

First Giveaway Dressing By Jihah & Eydaa



Best kod Giveaway ni.
Hadiah ? MENARIK !!




Gambar CUN , CANTIK , MELETUP Azyan :)


Cun tak ? hehehehehe

Ramadhan Giveaway By Hanie Hawa




Haipss !
nak join 1 lgi Giveaway. SIMPLE sngad syarat dia :)

Contest Kali Ke-2 Tamat !


Apa khabar ? Haa ! Contest-2 Azyan dah lepas dan pemenang sudah diumumkan.Korang nak menang lagi ? Ok-Ok, semperna bulan RAMADAHAN  & AIDILFITRI Azyan akan buad 1 Giveaway dan hadiah ? Perghh ! Gerenti korang @_@ Hehe :) Para sponsor Azyan dah dapat. Just , tunggu nak post sajea. So, Giveaway yang Azyan akan langsungkan beberapa minggu lagi adalah Giveaway yang tersangat simple syaratnya. Dann ! Kalau rezeki lebih, Azyan akan belanja korang 2x Novel Ain Maisarah ! Bajet ? RM40.00 kebawah :) Heehehehehee. 




Tahniah ! Para Pemenang. Nanti , ada rezeki yang lebih, Azyan akan buad tittle : Contest 6 In 1 By Azyan Nabilah. Hahahaahaha ! Ada 6 bahagian. Nak tahu ? Tunggu lepas habes Giveaway -1 :) Okeyhlah. Bye-bye. Assalamualaikum.

Contest 3 In 1 By |Azyan Nabilah|





Haip :) New CONTEST here. Dulu Giveaway dibatalkan, sekarang CONTEST TERBARU datang pulak. Hadiah mungkin tak menarik bagi korang, but cukup kod ? Asall menarik hadiah tu :) 


Syarat & Terma :- 
1. WAJIB Follow blog Azyan. 
2. WAJIB Like pages Azyan di Facebook.
3. Warganegara Malaysia sahaja. 
4. Wajib ada blog. 
5. WAJIB like & follow para sponsor.
6. Hantar link entry korng tu ke kotak komen. 
7. WAJIB like gambar ni LIKE - LIKE - LIKE

Cara nak join :- 


* Buad 1 entry yang bertajuk Contest 3 In 1 By Azyan Nabilah


* Tempekkan banner dan linkkan ke entry ni. 


* Tag 1 orang kawan , dan pastikan rakan anda itu tahu. 


* Publish , dan copy link entry tu dan komen di entry ini :) 


* Dan 1 lagi , jangan lupa sertakan no yang anda suka sebab ada cabutan bertuah , nnti azyan akan pilih guna Mr.Random :) Ada rezeki , korang boleh menang. PEACE :)


Okeyh , kan nama CONTEST ni Contest 3 In 1 By Azyan Nabilah , so ada 3 bahagian dalam 1 contest.

1. Entry Menarik 
2. Cabutan Bertuah 
3. Top Refferel 


MENARIK TAK ? 
Opss , hadiah belum post. HOHO ^_^ 
Tempat ada sampai yang ke-3 sahaja ;) 
Untuk cabutan bertuah sampai 10 orang.


Tempat Pertama :- 


2x Stylish Header By Azyan ( BLOG  / PAGE )
Blogs Review By Miraa Hussin ( BLOG / PAGE )
Topup RM3.00 By Miraa Hussin 
1x Tudung By Stella Online Sotre ( PAGE ) 
1x Doodle By Zaralyla Shop ( PAGE  ) 


Tempat Kedua :- 


1x Stylish Header By Azyan 
1x Tudung By Stella Online Store 
1x Topup RM3.00 By Azyan 
3x Stylish Editing Picture By Syaza ( BLOG / PAGE ) 


Tempat Ketiga :- 


1x Topup By Azyan 
1x Stylish Editing By Azyan 
1x Tudung By Stella Online Store 
1x Stylish Header By Azyan 




Saguhati :- 
3x Header By Miraa Hussin 
1x Topup By Azyan RM3.00 




Untuk Cabutan Betuah :0 


1. 3x Stylish Header By Azyan 
2. 2x Stylish Cover Facebook Timeline By Azyan 
3. 1x Blog Without Editing By Azyan 
4. 1x Bloglist At My Blog 1 Month By Azyan


Untuk TOP REFFEREL :0 


1. 1x Tudung By Stella Online Store 
2. 1x Keychain Nama By Chomel Collection ( PAGE ) 
3. 1x Greeting Card By Azyan 


Untuk Entry Menarik :0 


1. 1x Tudung By Stella Online Store
2. 1x Novel By Azyan
3. 1x Stylish Editing Picture By Nur Dayana Najwa ( BLOG , LIKE , LIKE ) 


So , hadiah menarik ? 
Keh - keh , jomm joinn k :) 
SELAMAT MENCUBAAAA :)))


TARIKH MULA : 15.7.2012 
TARIKH TUTUP : 27.7.2012 ( TIDAK AKAN DIUBAH )
TARIKH TUTUP UNTUK TOP REFFEREL : 30.7.2012 

Pemenang Contest 3 In 1 By Azyan Nabilah


Haipss ! Tepat 6:11 minit petang. Azyan akan umumkan pemenang contest Azyan. So , pemenang yang dipilih oleh Azyan adalahh , Guna no. list korng sebagai peserta yg ke-berapa k :) so , tahniah yang menang.  so , Pemenang nya adalah. 



.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Tempat Pertama :-
http://khairunnisa3020.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
No.Bertuah : 3 


Tempat Kedua :-
http://chocolate-vochelle.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
No.Bertuah : 19


Tempat Ketiga :-
http://hafizatulasyrinz.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
No.Bertuah : 15 


Saguhati :-
http://kehidupancalonupsr.blogspot.com/2012/07/entri-84-contest-3-in-1-by-azyan.html
No.Bertuah : 10


Cabutan Bertuah :-
1. http://anereodacandid.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
2. http://boringlemons.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
3. http://ana-hanaa.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
4. http://liyaabloggies.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
5. http://ashirashida.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
6. http://mitsumiko.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
7. http://kisahsipembacanovel.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
8. http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
9. http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
10. http://doodlemerah92.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html

Entry Menarik :
http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html

Top Refferel :
http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html

Peserta No.1 
http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html

Peserta Terakhir :
http://gadismerahjambu1.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html

Tahniah Kepada semua pemenang !! 
Macam mana nak tuntut ?! 
Pergi ke sponsor itu dan berkata,
Saya Pemenang Contest 3 In 1 By Azyan Nabilah.
& korang bg link facebook azyan ok :) Tahniah !
Kalau korang tak tuntut hadiah dalam masa , 3 hari. Hadiah akan diberi kepada Azyan :) Sekiann.
TAHNIAH AGAIN.

Thursday, 26 July 2012

Senarai Peserta CONTEST 3 IN 1 BY |AZYAN NABILAH|


Senarai peserta here :) 
Pshh , peserta no.1 akan mendapat hadiah kecil suprisee :! 


1.http://ga-contestdansegmen.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
2.http://dakvanila.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
3.http://khairunnisa3020.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
4.http://nurputribatrisyasuri.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html
5. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/07/contest-3-in-1-by-azyan-nabilah.html <-- EXPIRED

Wednesday, 25 July 2012

Perhatian !! Peserta Contest 3 And 1


Haips . PERHATIAN ! Peserta contest Azyan. Azyan check , dan tak banyak blog yang masukkan no.bertuah. Kalau korang tak , letak lagi no. bertuah korang. please komen dan bg no.bertuah korang. Azyan sesangad perlukan no.betuah :) Okeyh :) Thanks you.

Tuesday, 24 July 2012

Best Friends Forever


Wahh ;) Rajin pulak nak update. Hoho -.- Pasal BFF Aku entry kali ni .Semua kawan aku , seriously baekk ;) Hoho -.- Bagi , aku BFF adalah tempat aku mengadu sedih dan gembira. Paling rapat dengan kau ialah, Nabihah. Wahhh !! Aku dengan dia dah BFF selama 4 tahun. kami belajaq di kelas yang sama. Aku dengan dia ganass. Hoho -.- Aku dengan dia memang suka gaduh. Hoho, gaduh dok sepak dan tumbuk. Hahahaahahaha. Jom tengok watak BFF aku ;) 


Siti Nabihah Bt Ismail


Seorang yang ganas,sporting, comel & cantik. Tidak suka merajuk. Bahan jenaka ahli-ahli geng yang lain. Banyak peminat rahsia. Tidak suka merajuk. Suka mencari pasal. BFF dengannya selama 3 tahun 7 bulan. 


Irdina Bt Jasrizal


Seorang yang garang, ganas, sporting, comel & cantik. Ketua kumpulan. Ketua yang bertanggungjawab dan friendly. Banyak peminat rahsia. Garang dan seorang yang very cute. Semua ahli suka kawan dengannya. BFF dengannya selama 4 tahun 7 bulan.


Nurul Aliesya Bt Mokhtar 


Seorang yang bertanggungjawab. Tidak suka merajuk. Mengikut cakap *bukan lurus bendul. Ahli yang comel. Tidak suka disisihkan. Selalu ke rumahnya sebab parents friends baek dengan parents dia :) We are Twins. BFF dengannya selama 4 tahun 7 bulan. 


Nur Shazaliena Hani Bt Habil 


Seorang yang suka merajuk, friendly dan yang cute-mute ;) Suka ikut orang. Seorang yang suka menjawab. Seorang yang cute. BFF dengannya selama 4 tahun 7 bulan.


Siti Nasyitah Bt Mohd Nasir


Seorang yang suka berkawan. BFF dengannya 1 tahun 7 bulan.




Yang lain pun BFF aku but , yang ni paling aku sayang ;) Hoho. 
Kbyeee , nak solat ASAR. Assalamualaikum

Sunday, 22 July 2012

Toturial : Cara Nak Tengok Top Refferel


Oitt. Ada new toturial . Bg yang tak thu macam mana nak tengok Top Refferel. Top Refferel biasanya digunakan untuk Giveaway & Contest. So, bgi yg buad Giveaway / Contest tapi taktahu macam mana nak tengok. Boleh usha sini ;) 


1. Dashboard <-- Stats *Tengok gambar diatas. 

2. DONE ~ Simple kan ? So , korang dah tahu. 
Jangan lupa komen ~ ByeBye,

Toturial : Cara Nak Masukkan Header



Salam. So, Azyan nak ajar macam mana masukkan header dalam blog untuk Newbie Blogger ;) Pada yang Old Blogger maybe dah tahu kan ? Hoho -.- So, tengok step di bawah.


1. Dashboard <-- Design <-- Edit *Tengok gambar diatas. 


2. Tekan CHOOSE FILE <-- Pilih header yang korang nak letakkan. 
3. Tickkan bulat di Instead of tittleand desceription. 


DONE :) Senang kan. 
Selamat Mencuba.

Toturial : Bloglist Di Sidebar


Haipp :) SEE THAT. Ada kawan blogger send mesej dekad Facebook. 
Macam mana nak buad ni ? OHMG ! Simplee :) So, kalau yang belum ada bloglist but teringin nak buad boleh cuba jugak Tuto ni jugak k ;)




1. Dashboard <-- Design <-- Add A Gadjet <-- Blog List 
*EXAMPLE 


*Scroll sikit bawah korang akan jumpa ;) 


Ubah sendiri Tittle yang korang nak. 
Dah tauuu ? SIAPP ! Sape yang dah jadi tu , rajin-rajin komen yeww ;)

Saturday, 21 July 2012

Followers Ke-100 ;)


Wahh !! Followers ke-100 Azyan :) Siapa yang bertuahhh tu. Haaaa , so, sape followers Azyan yang ke 200 nanti dapat hadiah yang meletuppp ! Hoho -.- 




Nak tauu sapadeaa ? 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
WAN ANIS SYAFIQAH
Haaa , itulah orang yang bertuah . 
TAHNIAH ! Anda mendapat hadiah . 
Dapat jadi Bloglist dalam blog Azyan selama 1 bulann ! Wahhhh.
Congratss , so , jom lawat blog si-comel nii :) SAY CHEESEE !!

Thursday, 19 July 2012

Ramadhan Al-Mubarak !


Ramadhan ! Bulan yang penuh keberkatan. SEE ! My header pun pasal Ramadhan Al-Mubarak :) Syukran YA ALLAH. Masih Panjangkan umurku untuk Menyambut Bulan Puasa 2012 :) Apa persediaan korang ?




Malam ni dah mula kita Berterawih :) Azyan dan Geng Azyan akan p :) Woahhh. Apapun. SELAMAT MENYAMBUT BULAN RAMADHANNN !!

Kursus Kepimpinan Pengawas SKBBD 2012


Haipp :) Cakap pasai kursus. Aku baru pi Kursus Kepimpinan Pengawas yang diadakan di Dewan Al-Falah SKBBD :) Majlis bermula 7:45 pagi hingga 12:45 tengahari :) Masa pi kursus tu banyak infomarsi, tanggungjawab dan pengetahuan yang mendalam tentang Peranan Seorang Pengawas. 


Tadi, aku kan dok dekat barisan depan, 3 dari kiri. Kiraa macam tumpuan dan depan sangat lah :) Kmi jugak dapat Free Pocket File. Pastu, kami diedar kertas Peranan Dan Tangunggjawab Seorang Pengawas. Aku pun banyak sedaq. Seorang pengawas adalah bagaikan Polis & Artis. 


Aku pun dengaq , yang seorang pengawas adalah Ikon yang paling terkenal di sekolah after HeadMaster and teacher . Hurmm :( Mulai , sekarang aku nak jadi Pengawas BERTAULIAH :)
Hoho ^_^ Bye-bye. Assalamualaikum. Nak update senarai peserta lak.

Monday, 16 July 2012

BloggerShip Giveaway By Aina, Ain & AzReen


 Giveawayyy againnn :) 


Blog IDOLA Saya ? 
Of course blog FATIN LIYANA <-- DIA TERKENAL OK :) BLOGGER TERKENAL


Dahhh ? 
DONE :) 

Friday, 13 July 2012

Contest 6 In 1 By Nurul Fara



Hye-Hye !! Aku nak join 1` CONTEST pagi ni :) SMILE. 


ID FOLLOWER : Azyan Nabilah 
ID FACEBOOK : Nur Azyan Nabila 


So, mari ramai - ramai join, SENANG ja CONTEST NI :) 
Tak perlu entry yang panjng. TAG pun tak perlu :)

Thursday, 12 July 2012

Ordering + Paying + Free


Haip - Haip :) Ordering ? Amboihhhh. Azyan hang nak buad menatang apa pulak dah ? 
HAHAHAHAHA , Ok-ok. Aku nak buad ordering like HEADER TRANSPARENT , MAKE BLOG , MAKE FACEBOOK. Setakat tu lu aku mampu. Lepaih ni sambutann terbaikk. Aku tambah lagi :) 1 more. Kena bayaq tau . HUAHAUAHAHAUAHAUAHUA. Jom tengok harga :) 




1. HEADER TRANSPARENT


Simple : RM1.00 <-- SHARE CREDITS 
Nice : RM2.00 <--- SHARE CREDITS 


2. MAKE BLOG 


WITHOUT  EDIITING : RM3.00 <-------- TOPUP MAXIS 
WITH SIMPLE EDITNG  : RM5 <------------ TOPUP MAXIS 




3. MAKE FACEBOOK 


SET A : RM1.00 <----- SHARE CREDITS 
SET B : RM2.00 <-------- SHARE CREDITS 




Done :) 
Nakk ? komen . nanti kita bicng kat facebook.

Segmen : Aku & Dia



Wahhh ! aku nak jugak doodle couple ni :) 
Buat penyeri blog aku !! SHUKASHUKA :) 


Nama BOYPRENDS : Sham
Nama GIRLPRENDS : Azyan 
Nak kaler : Pink 


Soalan : 
1. Dia handsome, sporting , baik , agama kuat. 
2. Dia sweet 
3. Dia bukan jenis yang cemburu buta :) 


NAK DENDA 


HANG 

Boyprenz & Girlprenz Ada Maksud Berbeza


Hyep :) Boyfriends & Girlfriends ? Haisss , Azyan ada pakwee ka ? 
Hahahahaha , YA KOD ? KUANG-KUANG. Okeyh . start now , ada 2 maksud berbeza di sebalik perkataan BOYFRIENDS & GIRLFRIENDS. Untuk BOYFRENDS dulu. 


BOYFRIENDS 


1st - Kawan Lelaki 


Huraian :-
Semua orang mesti ada kawan lelaki kan ? MALAH WAJIB ! HAHAHAHAHHAHA. 
So , jangan lah dok kutuk kawan tu , kata hang ada BOYFRIENDS. Kot-kot kawan tu anggap FRIENDS BOY tu sebagai kawan sahaja. 


2nd - Teman Lelaki 


Huraian :- 
Haaaa , ni kalau hampa nak kata kat kawan tu Boy Friends boleh sebab mungkin dia anggap laki tu TEMAN LELAKI dia.Sooo , kalau Teman Lelaki mungkin hampa nak mengutuk kawan tu ada boyfriends pun boleh :) 




Pasai girlfrends aku malaih nak buad sebb huraian dia mcm boy friends :) 
HAHAHAHAHAHA >< 
BYEBYE 
ASSALAMUALAIKUM :) :) :) :) 

Special Giveaway By Azyan Nabilah Othman BATAL !


Entry yang sedih :( SPECIAL GIVEAWAY BY AZYAN NABILAH OTHMAN DIBATALKAN ! 


WHY ?


1. Sponsor tiba-tiba ja taknak sponsor. 
2. Walaupun syarat kata , kurang 20 peserta yg joib batal , sedangkan lebih peserta dia. Aku terpaksa batalkan sebab bila check TOP REFFEREL. Just little yang semangat nak promote. YANG LAIN ? HAMPEHH. 




BUAT PENAT AKU JA !? 


Sorry sangat-sangat tau :( SORRYY !! 




So , sorry la bagi yang dah join dan buat entry gilaa panjang baqq hiang . 
HOHO ^_^ 


Bye-BYE :)
ASSALAMUALAIKUM.


#JANGANCEPATMARAHNANTICEPATTUA

Sunday, 8 July 2012

Mintak Tolong Kamu Boleh ?


Aku nak mintak tolong boleh ? Simple je. 


1st <-- LIKE THIS PAGE
2nd <-- LIKE GAMBAR INI 


https://www.facebook.com/photo.php?fbid=408508969191131&set=a.406737232701638.88772.248684711840225&type=3&theater




Simple sangat kan ? Pleaselah like. 
Hehehehe. Thanks kepada yang dah like. Yang belum, like please ! 
Thanks You. Assalamualaikum.

Saturday, 7 July 2012

Ohsem. Menang KALAM JAMAIE :)


Wahh ! Alhamdulilah :) Akhirnya sekolah aku menang jugak. Syukur ! Alhamdulilahh !! Tadi tergetaq tau, pastu, Ustazah panggil suruh buat persembahan sekali lagi. Kami terkejutt beruk, paseipa ? tengah kami duk beratuq nak naek, dia umum kata SKBBD MENANG :) Kami dapat markah 87%. Palingg tinggi kodd :) :) 




Happy gilaaa !!! Ustazah sebenaqnya tak target pun dapat Johan. Alhamdulilah kami dapat Johan. Sabtu, 14.7.2012 kami nak lawan peringkat Negeri pulak. Yeayyy !! Abah aku cakap , kat sana nanti, kena buat yang lagi elok. Sebab, banyak sekolah hantaq wakil mai. Kitaa taktau depa hebat tera mana ? HAAAA , Getaqq chek :) 

Insyallah, kami menang :) Doakan lah wahai warga blogger yang comel dan handsome sekalian :) 1 LAGI!! Rupanya , sekolah kami ni mintak ja nak masuk , rupa-rupanya kami dapat betoi , tadi waktu ada PPD habaq , dia kata. Sekolah ni yg rayu nak menang , depa yang menang. HOHO ^_^. Gud Luck to for all scholl :) Thanks wish me luck parents or daughter :) Thanks you so much. You luck is real :) *speaking always *. Thanks you to my teacher because support we. Thanks you to ALLAH because give me a big of luck :) We do 2 night solat hajat . We pray to wins this day. If, we lost, maybe not we "rezeki". Thanks you again to my parenst, because come and very-very support me, thanks you to my headmaster , teacher at SKBBD because always support we in KALAM JAMAIE 2012. Thanks again for all readers in my blog. Today, my days, maybe next day you days :) Thanks you judge because "pilih" we to wins in KALAM JAMAIE 2012. I hope , to Peringkat Negeri, SKBBD will be 1st. 2 week can be some scholl wins :) Alhamdulilah. Thanks you very much. ASSALAMUALAIKUM.

Thursday, 5 July 2012

Esok 7.7.2012 ! Tarikh Keramat !!


Apa punya entryy la da ? Yaa !! entry yang amat aku takutkan. Esok dah nak lawan Kalam Jama'ie. OHNOOOOOOO !! Taktau cerita sebenaq ? KE SINI ----> MUAHMUAHMUAH 


Baru balik dari latihan.Ustazah banyak tambah-tambah, takpa. Untuk kebaikkan kami jugak.Kalau ustazah buat cincai, menatangg paa ? kannnn ?! Hahahahaha. Ustazah pesan, dekat atas pentaih jangan dok cuit-cuit kawan, kalau kawan silap buat dekkk jaa :) Jangan dok gatai p marah. Adaaa pahamm ? Haaa , tulah ayat yg selalu ustazah habaq. Kalau ada latihan , wajib ayat tu keluaq sebanyak 8 - 9 kali. Hahahahahahahaha. Tadi , aku bawak camera. Posingg sakann chekk :) Kuang-kuang. 




7.7.2012 


Hari yang mengetarkan.Adakah Sk.Bandar Baru Darulaman dapat mengalahkan 18 sekolah yang lain di peringkat Daerah ? Adakah usaha guru-guru akan mendapat kejayaan ? Tunggu !! 


Wahhh ~ Banyak tak sekolah ? 
No. sampai no.5 . harap la johan. Hahahahaa
Bye-bye. Assalamualaikum

Cik Buaya 1st Giveaway : Choose Your Prize



Wah ~ Giveaway ni memang terbaikkk :) Apapun , SAYA nak pilih hadiah 


1. Kamera Lomo With Film Worth RM50++


HOPE SAYA MENANG.
INSYALLAH, REZEKI BERPIHAK KEPADA SAYA :) 



Download Photoshop CS4 :)


Wah ~ aku tengah dok download Photoshop, sebab tu asyek dok update blog. Takdak reja. Lagi 28 minit lagi. Baek aku update blog dan cantikkan blog. Hahahahaha :) Tetiba, malam ni aku rajin. Syukran YA ALLAH !! *Diselitkan Bahasa.Arab :)* Hahahahaha. 




Aku download sebab syok tengok depa dok edit. Teringin jugak, Photofiltre aku dah tau edit. Photoshop aku lemah sikit. Macam nak download , tapi download tak reti guna. Kali ni aku download aku nak guna. Nak download gambaq macam-macam, lepastu nak conteing gambaq tu. Hahahahaha :! 




Aku tengok depa edit dekat photoshop tak kira la CS bapa, memang cantik :) 
CUN MELECUNN !! Yang terbaru photoshop, Photoshop CS6. CS6 paling moden dan terbaik :) Aku tauuu laa , hahahahahahaha. Kbaiii ~ Assalamualaikum. Dah ada calon-calon gambaq akan diconteing.

Wednesday, 4 July 2012

Sakit Hati & Nasihat


Sakit hati ? Yaa !! Aku sakit hati.Sakit hati dengan jawapan Sham yang pedih.Tak sangka Sham sanggup kata macam tu.Tapi, sakit hati aku dah terubat.Dia mintak maaf :) Thanks memahami Sham.Hahahaha, tadi waktu dekat school, aku bagi surat dekat Sham.Tanya dia, dia SU** sapa ? Dia kata Aku & Alyaa, hahahaha. Tak caya aku :) Kuang-kuang. Aku harini tak dak reja dok merapu.Hahaha, tapi, malam ni memang sedih. Dia tak online :( Macam nak teriak ja aku. Takkan dengan muka tak malu mintak dia suruh online. Pleaselah :! Hahahaha. 




Kelmarin aku pi latihan Kalam Jama'ie. Pastu, ada lah geng-geng gatai dok kejaq-kejaq. YA ALLAH. Sakit hati yang teramat.Macam aku nak tampaq ja pipi geng gatai tu. Darjah 6 ingat depa dah lebih stai ~ meluat aku. Macam nak sepak pipi laju-laju. Dahla gatai, paihtu buat staii. Aku tak kesah, aku pakat kata ja.Dahlah galak, ishhh! Tak boleh aku ~ Hahahahaha. Yang paling marah, Dina. Dina rasa macam nak selit kaki ja. Dahla mayang tengok orang, paihtu gatai. ISHHHHH !!! Aku ada 1 nasihat nak bagi, kalau hampa tengah marah, control sikit.Kalau dak, hampa punya perasaan akan mengawal diri dan perkara yang tidak diingini akan berlaku. Aku dah besa jadi sebab tu aku tau :) 




Aku ada banyak nasihat, sebab aku dah banyak pengalaman pasai CINTA :) Aku tauuu laa chekk , hahahahahaha. Antara nasihat aku ~ 


1. Jangan terlalu control buah hati anda. Persilisihan faham akan berlaku. 


2. Kalau dua-dua emosi dan pemarah. Sorry :( Anda tidak boleh menjadi pasangan. 


3. Yang lelaki, bagi hadiah dekat buah hati. Supaya, perhubungan anda akan lebih kekal erat.


4. Yang lelaki, tegur buah hati, bukan buah hati yang tegur. 


5. Kalau perempuan tinggi, lelaki pendek. Takpe, asal perasaan tu ada. 


Setakat ini hanya 5 aku bagi, lepas ini entry aku akan bercambah pulak. Hahahahaha :) 
Bye-Bye ~ Assalamualaikum

Tuesday, 3 July 2012

Alhamdulilah !


Hari yang amat aku syukur.Aku dah tau sapa yang masuk facebook aku.Rupanya ____. Hurm :( Sedih bukan kepalang aku.Tadi chat ngan dia,dia cakap sorry dan aku nak masuk facebook dia. Kira macam sama-sama adil :) Waaa~ Thanks Beb :) 

Monday, 2 July 2012

7.7.2012 & 8.7.2012 Tarikh "Happy"


Tittle aku macam gerun ja ? Memang ! 7.7.2012 & 8.7.2012 adalah tarikh dimana hari yang paling aku happy.7.7.2012 aku lawan Choral Speaking Bahasa Arad "Kalam Jamaie". Esok tu lak, ada senamrobik. Waaahhhhh ! Best-best, kalau sekolah aku menang Kalam Jamaie, pergh ! Best ketahoppp. Senamrobik tu untuk Tahap2 ja kod tak silap aku. Senamrobik ? Mesti best ! Yaa ~ Memang !! Waktu Hari Guru 2012 haritu dah buat.Senamrobik sambil ditemani lagu-lagu yang best. Macam lagu English, Malay. Sekolah aku sporting ketahap. 


7.7.2012


Hari itu adalah hari yang mendebarkan.Saat menunggukan juri membuat keputusan.Menunggu penyampaian hadiah.Adakah usaha gigih S.K.B.B.D akan menang walaupun hanya berlatih selama 2 minggu? Insyallah !! 


8.7.2012


Hari yang mengembirakan.Lagu manakah yang menjadi pilihan?Guru mana yang dipilih menjadi pengacara?Tunggulah saat itu wahai Murid-Murid :) 


Wahhhhhh ~  bersemangat nampak aku. 
pastu 10.7.2012 pulak ada Merentas Desa. Doa-doalah aku pelari no.1 yang sampai dulu walaupun kena pusing sampai kilang nun sana. Hahahahaha. Okeyhlah :) Bai-bai, nak ulangkajiiiii. Assalamualaikum

Segmen : You Are Awesome Blog By Hana & Afifah


(CLICK BANNER KALAU NAK JOIN)


Assalamualaikum :) Chakkkk-chakkk ! Hahahahaha. Join lagi Giveaway + Segmen. Aktif sungguh kau "Bedahh". Hahahahaha. Hampa pun join la. Hadiah dia best kod :) Aku try jaa, tak menang takpa. It's okay. Bukan rezeki, but teringin gilaa nak menang :) Hahahahaha. 

  • Topup RM5 ( 3 Orang )
  • Shawl ( 2 Orang )
  • Tudung ( 2 Orang )
  • Jam ( 1 Orang )
  • Rantai ( 3 Orang )
  • Gelang ( 4 Orang )
  • Anting - Anting ( 3 Orang )
  • Makeup ( 3 Orang )
  • MP3 Player ( 3 Orang )
  • Banner Animated ( 2 Orang )

 Itulah dia. Hahahahaha. Bestkan hadiah ? 
Aku nak tag 3 orang rakan blogger rapat aku ~ who ? mestilah 


Itulah dia, hahahahaha. Harap aku menang segmen ini :)
Thankss ~ ByeBye.

Sunday, 1 July 2012

1st Giveaway By Fatin & Fatini




       
(Click Banner Diatas Kalau Nak Join)


Assalamualaikum ! Wah ~ semakin hari semakin kerap aku join Giveaway. Yalah, sapa takmau hadiah free kan ? Hahahahahaha. Anything , join !! Hadiah, terbaik :) 


^
|

Taggie Rakan Blogger :) 

JADI, Yang gilakan hadiah, Join ! Jangan lupa join Giveaway aku jugak :)
Hahahahahahahaha


Freebies Header : Header Gaya Muslimah


Harini, aku nak bagi nak 3 header free.Alang-alang tengah "free" sekarang,apa lagi ? Ngapppp ! AMBIK :) Hahahahaha. Sebelum tu, sesiapa yang nak ambik diminta comment dulu. Sebab, kalau mengalakkan, nak buat lagi Freebies. Hahahahaha ! Jom usha-usha sambil ambik. Header ini hanya untuk blog yang unsur muslimah.



Pinkker :)



Pinkker ++ :)



Purpleeee :)

Semua header adalah transparent.
Thanks, kalau nak ambik komen

Tuesday, 26 June 2012

Tandatangan Kad Kemajuan Pelajar 2012


Hoho ^_^. Hari Khamis ni ada la Hari Bicara Akademik. Perghh, kejut kod perut aku. Hampa bolehla pandai. Aku ? I thing I'am Stupid ! Arghhhh. Aku taulah aku ni bodoh + ugly kan ? But ! Aku ada perasaan, aku ada jiwa , aku ada hati. Pleaselah kalau hampa tak pernah sekalipun paham perasaan aku yang baik ni? Ahakk ! Baik.Belah laaa. Kuang2x. HAHAHAHAHA. KBAIII :) NAK BUAT HOMEWORK. PERGH , BERLAMBAK BAGAIKAN SAMPAH. MULUT HANG AZYAN. HAHAHAHAHA.ASSALAMUALAIKUM.

Sunday, 24 June 2012

Senarai Peserta Special Giveaway By Azyan Nabilah Othman


1. http://memories-si-akma.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
2.http://n-mcd.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
3.http://sweetlove-sweetsourlife.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
4. http://nobodyperfect-iera.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
5. http://just-trying-anything.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
6.http://hafizatulasyrinz.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
7. http://budakcomel06.blogspot.com/2012/06/tagkak-lyssa-saya-join-sebab-nak-menang.html
8. http://realitihidupseoranginsan.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
9. http://mohdnoorshawal.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
10. http://mun-rah.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
11. http://nono-hakuren.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
12. http://tekansampailebam.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
13.http://nurfarahfadzil.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
14. http://mycadburychocolateblog.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
15. http://allaboutcikfiestory.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
16. http://dayananaj-wa.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
17.  http://fatinnabila2211.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
18. http://miszztchocolate.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
19. http://budakmalasmenaip.blogspot.com/2012/06/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
20.  http://bloomingblossoms-fara.blogspot.com/2012/07/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
21. http://lurun-niaraf.blogspot.com/2012/07/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
22. http://storyofmine1323.blogspot.com/2012/07/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html
23. http://arisalatifah.blogspot.com/2012/07/special-giveaway-by-azyan-nabilah.html